Клуб "Европътешественик" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 26 Април 2012 16:07

 

КЛУБ "ЕВРОПЪТЕШЕСТВЕНИК"

ПРОЕКТ BG051PO001 -4.2.05 по оперативна програма „Да направим училището

привлекателно за младите хора”

Ръководител: Росица Тенжова

 

1. Описание на проекта
От м. Февруари 2012 г. стартира нов тригодишен проект  „Успех”- „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Избраната област за извънкласна дейност за учениците от начален курс е „Комуникативни умения на чужд език”. Тя ще се реализира чрез клуба „Европътешественик”. Първата фаза на проекта обхваща периода 06.02.12г. – 31.05.12г. и предвижда 68 учебни часа, разпределени по следния начин: 4 часа седмично-понеделник и сряда по 2 часа с начало 13:10ч. В клуба са включени 11 ученика от ІІІ и ІV клас след подадени заявления за участие от страна на родителя и ученика. Нови участници в клуба ще се приемат през втората фаза на проекта, която ще стартира в началото на новата 2012/2013 учебна година. Ръководител на клуба е преподавателят по английски език в начален курс Росица Тенжова.

2. Основни цели на Клуба „Европътешественик”:
Да се привлекат учениците към участие в извънкласни дейности, чрез които да бъдат развити техните езикови умения, да се обогати техният речник, да се повиши интеркултурното им образование, да се получат допълнителни познания по различни учебни дисциплини – география, природознание, литература, екология, изобразително изкуство, ИТ и др.
Важен принос на този проект към развитието на децата е творческата работа в екипи, както и възможността за виртуално опознаване на нова страна, на нейната история, природа, култура, традиции и празници. Вниманието е фокусирано върху затвърдяването и усъвършенстването на познанията по английски език и използването му в общуването между екипите. Важна задача е обогатяване на уменията на учениците в областта на съвременните технологии като компютри, мултимедия, фотография и др. Разнообразяване на училищния живот на учениците, като бъдат насърчавани тяхната инициативност и креативност.


3.       Основни дейности:

  • събиране и обмяна на материали и информация на английски език, свързани с културата, забележителностите, традициите и празниците на изучаваната държава.
  • изработване на компютърни презентации и мултимедиийното им представяне пред ученици, учители и родители.
  • общуване чрез e-mail между участниците в клуба, техните родители и ръководителя на клуба.
  • изработване на албум със снимки, фотографии, направени от самите ученици, ученически изделия, картички, туристически брошури.
  • изработване на географска карта на изучаваните държави и албум с националните им флагове.

 

 


 

 

Учебна визита в клуба „Европътешественик”


Първата представителна изява на клуба се състоя на 20.02.2012г. Беше изнесен открит урок на тема „Добре дошли в България” пред гости от Словакия, които бяха на посещение в нашето училище по покана на фондацията `Step by step`. Петимата образователни експерти бяха впечатлени от знанията и комуникативните умения на английски език, които демонстрираха участниците в клуба. Особено впечатление им направи компютърната презентация `Welcome to Bulgaria`, изготвена и представена от самите участници. В края на часа учениците подготвиха туристически брошури за България и ги подариха на своите гости за спомен от тяхното посещение.

 

Презентация: Welcome to Bulgaria представена по време на открития урок.


 

 


 

 

 

ГРАМОТА

от Българска асоциация за качествени езикови услуги „Оптима”


В края на м. Май завърши успешно дейността на клуба „Европътешественик” по проекта „УСПЕХ”. Участниците в клуба показаха наученото пред своите съученици и родители по време на представителните изяви. Гостите бяха особено впечатлени от мултимедийните презентации на английски език, изготвени в клуба:      `Welcome to Bulgaria` и `Welcome to London`. Гордост за клуба е, че с презентацията „Добре дошли в България Никола Балински от 4а клас спечели голямата награда - безплатен езиков курс в Националния ученически конкурс „Моят свят в многоезична Европа”, организиран от Българска асоциация за качествени езикови услуги „Оптима”. Училището също беше отличено с грамота за отличното представяне в конкурса.

Последно променен на Неделя, 17 Юни 2012 19:40
 


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: cheap hosting plans reseller web hosting packages Valid XHTML and CSS.